My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 9 September 2013

Petai Tak Busuk

Assalammualaikum..

"Hai..kau kencing tak basuh ke?" Tegur Adi.
"Uish..Ada ke pulak..Tadi aku gi makan sambal petai..Sedap weh.." Talha memberitahu.
"Patutlah semacam je bau kat kau ni.." Adi sudah bersedia memicit hidung tanda tidak tahan dengan bau mulut Talha yang baru sahaja makan sambal petai.


Haa..you all tahu tak sebenarnya ada cara nak kurangkan bau petai ni..Apa yang penting setelah petai dibersihkan dengan air, you all rendamkan petai tersebut dalam air beras selama setengah jam. kemudian bolehlah petai itu dimakan atau dimasak.. Haa amacam, mudah tak.. Petai ni memang sedap dimakan.. Tapi jangan makan banyak sangat sebab nanti perut you all tu rasa angin atau kembung.. Put put, rasa nak kentut.. Ops..!! hehe..

4 comments:

MaWaR RinDu said...

Sy suka makan petai cicah cabai and sambal petai, hehe klaw petai saja xmakan, hee tapi before sy makan sy make sure dulu sy x da kena pegi mana2 n time kt umah je makan,,heee
so,thenx for the tips ;)

mirza syazwina said...

sambal petai ikan bilis sedap gila! hehee :)

S.K.A said...

owhhh yeke =) perasan juga perut bnyk angin..tp kalau rendam dalam air beras..xberubah ke rasanya?? bru perasaan blog ni dah lain he3

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

jika mentah aiza tak suka makan.. tapi jika dah dimasak sambal baru aiza suka makan.. sedap.. bagus petua erin ni, boleh aiza cuba nanti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers