My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 25 March 2014

Sajak : Misterinya Dirimu MH370

Assalammulaikum..Semalam kita telah dimaklumkan bahawa lokasi terakhir MH370 dari KLIA ke Beijing adalah di Lautan Hindi.. Dimana lokasi terpencil yang jauh dari daratan..Erin sangat sedih mendengar berita ini..Memang amat sukar untuk terima kenyataan ini.. Apapun berita selepas ni diharap kita menjadi lebih tabah lagi..Kita tak boleh melawan kuasa dan kehendak Allah SWT.. Tabah dan Redha serta terus berdoa..

Hilangnya engkau entah kemana?
Habis satu dunia heboh akan kehilanganmu..
Misterinya engkau sukar dibongkarkan..
Deritanya kami menanti jawapan..

Satu dunia kami geledah
Mencari jawapan kemana kau menghilang
Yang tersayang sedia menanti penuh debaran
Terasa seksa suatu penantian

Kami tak rela dengar berita duka
Sebab kami dah rasa cukup sengsara
Kepada Tuhan kami berdoa
Supaya Tuhan tunjukan kebenaran

Jika Kapal Titanic masih kami tahu jasadnya
Namun jasadmu kami tak jumpa
Kau hilang tanpa kabar berita
Meninggalkan sejuta tanda tanya..

Nukilan : Puteri Airyn 25 Mac 2014

Takziah untuk ahli keluarga mangsa yang terlibat.. Semoga tabah.. Sesungguhnya apa yang berlaku punya hikmahnya.. Hanya Allah SWT yang tahu akan kisahnya..Kehilangannya misteri sehingga tidak tercapai dengan pemikiran akal yang biasa.. Kita sedar.. Ilmu kita tidak dapat membatasi Ilmu Allah SWT.. Ya Allah sesungguhnya ampunilah dosa-dosa kami.. Sesungguhnya kami hamba-hamba Mu yang sering melakukan kemungkaran...

8 comments:

ANIM said...

Kita kena akur..
Akhirnya semua adalah ketentuan Allah SWT jua kan?

Farah Waheda Wahid said...

semuanya ketentuan Allah walaupun masih cuba mencerna dan menghadam berita tu... Salam takziah kepada semua keluarga penumpang dan Al-Fatihah bagi yang beragama Islam...

Ida Scripters said...

Salam kak Erin... lama ida tak singgah sini... menarik puisi kak erin tu..menyentuh kalbu... Al-fatihah buat semua mangsa yang beragama islam

puteri airyn said...

Waalaikummusalam.. thanks semua sudi baca sajak ni.. Sama-sama kita berdoa semoga ahli keluarga mereka diberi ketabahan yg luar biasa.. Memang sukar utk terima kenyataan.. Tapi ini sudah takdir Allah..

cik lisa said...

al fatihah buat mereka semua ;)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

pandai erin menulis sajak.. sedih bila membayangkan nasib yang menimpa MH370.. jauh di sudut hati aiza masih berharap agar keajaiban berlaku.. apa-apa pun, tetap terima dengan hati yang redha segala ketentuan Allah..

Aku Penghibur said...

wahh berbakat besar rupanya kak erin nie.. sajak yang indah

SecretOfShaila said...

Still pray for mh370..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers