My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 28 August 2013

Berita Terkini : Alor Setar, JeReBu NiH..

Assalammualaikum..

Jelebu ke jerebu.. ?? Aahh.. whatever..
Pagi tadi time nak pergi kerja.. Tengok keadaan macam suram saja.. Dah lah after sahur tadi rasa sakit tekak je..Ehem..ehem.. macam tu ke bunyi sakit tekak? Whatever.. hehe

Masuk dalam kereta, tengok cermin kereta macam kabur skit.. Apahal dengan pagi ni..
Time rehat di office, Erin tidur kejap kat bilik rehat.. Lepas bangun rasa macam nak demam.. Alahai kenapa nih..??

Rupanya ada officemate Erin bagi tahu.. Sekarang Alor Setar dilanda jerebu.. Ha jerebu? Mana-mana..?? Cepat-cepat capai tudung dan pakai..Lepas tu bergegas keluar office sebab nak tengok jerebu tu betul ke tak?

Kawan Erin tu bagitau sekarang ni dah 100 IPU.. Erin tanya IPU tu apa.. Apa punya tur lah Erin nih.. Yang tu pun tak tau.. Indeks Pencemaran Udaralah.. Ooooo....

So, Erin capai kamera Nikon terus snap picture jerebu tu.. Tapi, nampak macam tak teruk sangat pun.. May be kat kawasan tertentu saja kot..

Gambar ni diambil dari atas bangunan pejabat yang Erin kerja ni..Suram tak..Ni kira tak teruk sangat kot.. Kalau nanti dah teruk Erin upload lagi gambar..Cuaca oh Cuaca.. Kenapa jerebu sana jerebu sini.. Kabur dah mata eden nih..Alahai..

Sekian laporan berita terkini berkaitan jerebu di Alor Setar..Kalau you all ada info pasal jerebu ni.. Boleh lah kongsi di sini.. Erin pun nak tahu juga.. Sharing is caring lol...

13 comments:

Adhie Sunan Saifuddin said...

cuaca pun panas jer sekarang ni

Cik Mun said...

kat sini mendung je..nak hujan rasanyajap lagi..

puteri airyn said...

Sini jerebu.. lepas ni penduduk alor setar kena pakai topeng semuanya.. Udara tercemar.. Tak tahu lah sebab apa.. sekarang musim menuai padi.. ke ada yang dok bakar jerami..bab bakar jerami ni pun satu hal.. jerebu hasil pembakaran tu boleh menyebabkan kemalangan jalan raya.. bakar jerami sampai kabur segala pandang..

Norhasniza Khalid said...

jb sudah ujan maaaaa... 2 3 hari lepas panas sangat, ni baru hujan.. sejuk sikit...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kat KL dan selangor pun sama juga erin.. mak aiza selalu kena pergi klinik keceasan kad hospital sebab kena asma..

akmaL said...

kat jepun nampaknya masih terkawal..jage kesihatan ye kak puteri :)

Jie said...

Kat kawasan Jie cuaca okay jee. Jaga diri, kalau teruk, pakai mask. hehe

puteri airyn said...

Terima kasih rakan-rakan bloggerku sekelian kerana mengambil berat tentang diri ini.. Cewah.. Hehe.. Okay.. Nanti kak Erin pakai mask..Tapi tadi dah hujan.. Alhamdulillah..semoga cuaca di alor setar ni akan elok seperti sedia kala.. :-)

krole said...

aha..krole ada tngok kat TV jgk...teruk jgk bacaannya kan putri~ kurangkan aktiviti luar ye

Faariis said...

jerebu ada lagi? apekehai.

puteri airyn said...

Ada kat Tv ek? Tak sempat nak tengok tadi.. Faariis..Jerebu still ada lagi..tapi ni dah hujan.. mungkin akan keadaan jerebu akan berkurangan..

Tetamu Istimewa said...

Jerebu ke kabus kak?

Harap-harap taklah jerebu.

puteri airyn said...

Memang jerebu pun cikgu.. Tapi hari ni dah nampak reda sikit.. Harap-harap tak teruk..Tak tahu plak sebab apa jadi jerebu ni..Pencemaran betul..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers