My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 13 April 2014

If You Are Single

Assalammualaikum..


Hai you all.. Siapa bangga sebab dia single?? Eh.. Tak bangga? Kenapa.. Meh woyak ke ambo ni...Single is better because double is trouble.. Mesti you pernah dengar ungkapan macam ni kan..

Bagi Erin single ke.. Double ke..Yang penting hidup kita happy.. Yang tak happy tu kita kena hindari.. Tapi tolong katakan TIDAK KEPADA COUPLE... Couple before marry.. is not better.. Aish.. Cakap apa lah Erin ni kan.. Dalam Islam tak ada istilah couple-couple ni.. Yang Islam sarankan sebelum pasangan berkahwin, mereka haruslah TAARUF dahulu yakni berkenal-kenalan antara satu sama lain... Dan tempoh TAARUF itu tidaklah terlalu lama.. Selalunya akan berkenalan dalam tempoh dua atau tiga bulan macam tu.. Kemudian bertunang.. Tempoh bertunang itu pula adalah tempoh dimana pasangan membuat perancangan untuk menikah dan majlis pernikahan..

Apa yang kita rasa apabila kita SINGLE?

Pertama sekali kita tak payah nak jaga hati orang lain.. Hehehe...Nak pergi mana pun tak payah minta izin.. Tapi jangan lupa.. Kita masih di bawah jagaan ibu dan bapa..Apa pun sila maklumkan..

Yang kedua...Jimat bil dan kredit telefon.. Of couse lah.. Siapa yang nak call kita kan..Suasana tenang gitu.. Pergi mana kalau tertinggal telefon pun rasa okay saja...

Yang Ketiga... Nak beli handbeg mahal ke, baju mahal ke..dan apa-apa saja keinginan.. Tiada siapa yang halang..Best ooo... Hehe

Yang keempat... Hmm... you all pulak lah yang bagi tahu Erin.. No idea dah ni.. 

p/s : Entri sebelum ini : Jom Amalkan Antioksidan Tulen


9 comments:

Huny eda said...

selain itu, tdk ada rasa sakit hati, x payah pening2 kepala, bebas..tiada kongkongan, duit x habis, x panas telinga gayut tengah malam,..hahahhaha....

PeRdU cINta said...

Nikmat dan rahmat keberkatan selepas bernikah itu lebih utama..

Tinta Lana said...

Salam.

Single atau berdua..yang penting hati mesti mau happy n tenang.. ^_^

Aku Penghibur said...

single lebih baik bebas baut apa sahaja ^_^

mirza syazwina said...

betul,miza pun rasa benda yg sama..bebas kan ^_^..heheee...

Sally Yatiey said...

Single ;D

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

kalau bujang, bebas kesana kemari .. bebas melakukan apa saja..hehee

mselim3

SecretOfShaila said...

single memang banyak kelebihanya..xperlu fikir hendak jaga perasaaan orang lain.

Pha Is said...

x serabut kepala.. hehe.
singgah menabung sini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers