My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 17 September 2015

Jalan-jalan Hari Besday Malaysia 16 Sept 2015

Assalammualaikum you alls
Harap sihat-sihat selalu yer..
Eh hari ni hari Malaysia kan? Gi jalan mana?
Dok rumah saja?? Tak kan dok rumah layan tv je kot..
Cuti kan..Per lagi ayuh meronggeng..(Tudia bahasa tak hingat donia..kiki)


Haha..tak rare la kalau tak berjalan tengok keindahan alam time cuti-cuti macam ni..
Walaupun hanya satu hari jer..

Mula-mula tu memang planning nak duk rumah je..
Nak kemas bilik dan bagai..
Tetiba teringin nak makan keropok lekor..
Terus Erin dan family plan ke Tanjung Dawai..
Kemudian singgah di air terjun Seri Perigi..

Cantik jugak tempat ni..
Lama dah Erin tak berkunjung ke sini..
Seri Perigi ni terletak di daerah Yan Kedah..
Punca airnya dari puncak Gunung Jerai..
Kiranya Seri Perigi ni merupakan salah satu kaki Gunung Jerai..
Ada laluan trak hutan untuk ke puncak gunung tu..

Air terjun kat sini nyaman sungguh..
tetapi jangan terkejut sebab airnya berwarna perang..
Ala-ala air karat gitu..huahehehe..


Haa tudia..karatnya ayaq..hihi..
Air tu warna macam tu disebabkan akar kayu mungkin..
Erin pun lupa nak kaji dengan lebih terperinci..

K lah..setakat ni je cerita jalan-jalan di hari Malaysia 2015..
Sekian....

4 comments:

Suria Lekatlekit said...

tanjung dawai arwah ayah akak suka pergi dulu.. 16 sept duduk rumah je dik. jerebu kuat tak boleh nak keluar

Mizz Aiza said...

best dapat jalan-jalan menikmati alam semulajadi.. aiza 16sept kena pergi kerja, hehe..

Nabila Syifa said...

seronokla dapat ronda2 jalan2

puteri airyn said...

Kak suria lekatlekit - Betul tu jerebu tak elok keluar rumah..hope keadaan jerebu akan berkurangan..

Aiza - tak cuti ke?

Nabila Syifa - Alhamdulillah..cuaca kat sini ok sikit hari tu..cuti Erin saja keluar..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers