My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 4 April 2014

Omelan Puteri Airyn : Sayang Itu Cinta

Assalammualaikum...

Apa itu sayang apa itu cinta...??
Terdetik di hati ini nak tulis lagi soal cinta...



Perasaan cinta dan sayang sememangnya sudah sebati dalam diri.. Kenapa manusia perlukan cinta? Kenapa manusia perlukan kasih sayang? Sesungguhnya fitrah kita adalah sebegitu.. Allah SWT telah menjadikan Nabi Adam dengan tangan-Nya sendiri.. Menjadikan Adam dengan penuh rasa kecintaan.. Sungguh bertuah kita dilahirkan sebagai manusia.. Manusia yang dicemburui oleh makhluk lain.. Tetapi kita selalu berpaling tadah kepada Maha Pencipta.. Cinta yang hakiki.. Cinta yang sejati milik Allah SWT.. Semakin kita mencintai Allah SWT.. Semakin tenang hidup kita.. Semakin dekat diri kita dengan Nya.. Semakin kita rasa suatu kelainan dalam diri.. SubhanaAllah begitu indahnya rasa cinta dan sayang ini...Alhamdulillah..

p/s : Alamak.. Erin dah macam ustazah pulak kan.. Hehehe.. Sekadar omelan yang penuh manfaat..Sharing is caring...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers