My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 8 November 2013

Mengimbau Kenangan Dulu

Assalammualaikum..

Hai you all.. Erin sekarang ni dah macam chip more pula kan.. kejap online, kejap tak online.. Sememjak dua menjak ini diriku telah dilanda ombak.. Eh.. bukanlah.. hehe..Sebenarnya Erin agak sibuk sikit sekarang ni.. Banyak pula aktiviti yang Erin joint.. Ye lah asal ada program kat sekolah abah.. kami satu keluarga joint.. 

Dah la baru balik dari jungle tracking kat Gunung Angsi.. Semalam pula ada program Kem Jati Diri di Sekolah Abah Erin.. Bermalam pula kami di sana.. Rancangannya sebenar nak buat program ni di Lata Titi Hayun.. Tapi memandangkan cuaca sekarang yang acap kali hujan dan Titi Hanyun tu dalam proses pembaikian.. Maka, Kem ini terpaksa dilaksanakan di kawasan sekitar sekolah sahaja..Kesian adik-adik tu tak dapat mandi air terjun.. Tak pe lah dik.. mandi air paip pun okay jugak kan.. air jugak kan kan..

Eh you all masih simpan lagi tak gambar-gambar kenangan hidup you all..Erin siap scan lagi ni ha.. Kena simpan baik-baik kesemuanya.. Waktu itu berlaku hanya sekali.. waktu kita kecil hanya sekali, waktu kita remaja pun sekali sahaja, waktu dewasa pun sekali. Maka simpanlah memori itu untuk selamanya..


Ni masa Erin di Tadika Kemas.. Mama dah hantar Erin ke Tadika Kemas seawal 5 Tahun.. Kiranya I yang termuda di Tadika itu..Rajin tak Erin dok mewarna.. Tak sembang pun dengan orang lain.. Khusyuk sungguh aih...


Ni pun sama masa tadika juga.. Teringat zaman Tadika duduk atas kerusi yang macam cerita Snow White dan 7 Kerdil tu.. Hahaha.. Kalau budak-budak duduk atas kerusi tu okay lagi.. Tapi bila cikgu yang duduk atau waris yang duduk.. Eerrr.. Boleh bayang tak?? Adoi nakal eh Erin ni..


Ni gambar masa darjah 4.. Erin bersekolah di SRK Sultanah Asma.. Semuanya perempuan.. Mama tak kasi kawan dengan budak lelaki.. Then dimasukkan I ke sekolah yang kesemuanya puteri.. Bila nampak budak lelaki, tu lah jadi perak sikit.. Hehe..


Ni gambar Erin masa Tingkatan 3.. PMR beb.. Waktu ni Erin memang suka kawan dengan budak chinese.. Sebab depa ni kaki study.. Selalu buat discussion group.. Erin pun apa lagi tumpang la sekaki.. Yang bestnya No. 1 sehingga No. 10 mesti akan dapat kat student chinese.. Alah tak kisah pun sebab Erin selalu dapat No. 6, 7 dan paling lekeh pun No. 10.. hehe.. Arrogantnya Erin ni kan..Ops, Erin sekolah di SMK Sultanah Bahiyah.. Sekolah ni pun tak ada student lelaki.. Kan dah cakap, Mama tak kasi kawan dengan budak lelaki...


Ni pula masa tingkatan 5.. Erin joint Persatuan Sains dan Matematik.. Siap jadi Naib Bendahari lagi tau.. Entahlah.. Ni pun Cikgu yang lantik.. Sayang Cikgu.. 


Ni masa study di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang.. Eh tak sangka baq hang Erin boleh lanjut pelajaran kat tempat orang pandai-pandai ni.. Terkejut arnab tau..Apapun kehidupan di Matrik sangat stress.. Study 24 jam baq hang.. kesian...Sebab express..Otak pun kena selari dengan LRT.. Zupp...!!


Dan akhir sekali.. Yey.. Dapat Ijazah Kewangan dari UMM..Begitulah ceritanya.. Mengimbau segala kenangan yang ada supaya kita lebih menghargai kehidupan kita.. Hidup hanya sekali.. Dan waktu yang dulu tidak boleh berputar kembali.. Yang ada hanyalah masa depan yang tidak pasti  dimanakah kedudukan kita nanti..

15 comments:

adrianna syaz said...

Teringat zaman2 sekolah bila tgk gmnar2 erin ni..rasa nk pegi sekolah blik je..waktu tu ramai kawan2..keje pun x pyh..hehehe

Ida Syuhada said...

Hehehe best la Kak Erin... masih simpan gambar2 tu. Ida punya ntah kemana sebab family Ida selalu pindah randah...;(

Cik Mun said...

mun xbanyak gambar time mun kecik2..huhu

Affy Afiqah said...

ika gambar masa sekolah rendah, tadika semua entah mana entah, ada yang dah hilang. sobs
dulu zaman kecik2 tak minat bergambar so takde sangat koleksi gambar masa zaman sekolah

PeRdU cINta said...

bersama masa ianya telah berlalu namun sentiasa menjadi kenangan terindah untuk dijadikan kenang-kenangankan erin..untuk dijadikan pedoman anak cucu kelak..hehehe..

Pha Is said...

waa.. kenangan mengusik kalbu.. hehehe

wanariahamiza said...

Wah! Lengkap alam menjadi pelajar. Saya pun bersekolah di sekolah lelaki sahaja. Tapi tak selama akak la. Saya masa sekolah menengah sahaja. :)

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, Kak Erin. Saya kembali singgah di sini.

Wah, masih simpan ya gambar lama.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bagusnya erin menyimpan gambar-gambar lama.. mesti akan tersenyum sendirian bila melihat gambar-gambar inikan..

Aku Penghibur said...

assalamualikum kak wahh penuh dengan kenangan yang pastinya tidak akan di lupakan

Sam Banjamin said...

sweet memories... perjalanan yang indah... syukur kan...

puteri airyn said...

Kenangan yang tak dapat dilupakan..huhy

mirza syazwina said...

pandaila kak erin ni :)

ANIM said...

cute je gambar masa tadika dulu:-))

TelingaBulat said...

kak airin simpan lg pic waktu kecik..warne pic lame xsame kn cm pic skg..old skool jee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers