My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 4 September 2013

Auch..!! Terbang Lagi Duit

Assalammualaikum..

Gambar : Google

Erin baru je selesai telefon Produa Service Center untuk booking tarikh service..
Masa call tu.. Erin tanya price untuk service perbatuan 28000 km.. Nasib dah memang baget banyak tu.. Kalau lebih memang kena hold untuk gaji next month lah kan.. Nak tahu berapa RM250.. Huhu mahai tau tak.. 

Kalau nak pergi kedai formen yang ronggeng tu..Memang tak pergilah sebab tak yakin.. Biar Produa je yang pegang my car tuu..Tapi mau ingatlah ye.. Bila dah pakai kereta ni.. komitmen memang tinggi.. Tu pun my mama suruh tukar suprima S.. Tunggu dulu lah yer.. I sayang nak tukar viva I yang bakal habis bayar lagi 4 tahun.. Bila dah habis bayar.. Baru nak beli kereta lagi satu..

14 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bila dah ada kereta ni macam-macam kos tambahan yang kena disediakan.. rasanya maintanence dia je dah melebihi diri tuannya..

puteri airyn said...

Betul tu Aiza..Walaupun kereta tu kecil as a viva.. maintanence mahal jugak lah..

Norhasniza Khalid said...

tak pe.. yang penting kereta sihat walafiat...

ANIM said...

elok pergi kat tempat service dia erin..
apa2hal pun senang nanti.

p.s suprimaS tu lawa jugak erin, heee

PeRdU cINta said...

demi kesejahteraan pemilik juga kereta..tak apalah..redha jelah..kalau kita jaga dia elok maka segan dia nak meragam..saling menyayangi dan menghargai.. :)

pha is said...

btol.. pha is skrg ada moto je.. hehe

puteri airyn said...

Pakai moto senag maintanent murah.. Kak Erin tak da lesen moto.. kalau ada.. boleh lagi save baget.. Huhu

Cik Mun said...

hehehe..asalkan die xrosak ditengah jalan..

aswadz said...

pakai suprima S nnt, rm250 tu servis paling murah dah. bukan paling mahal.

puteri airyn said...

Betul jugak kan.. Tapi ViVa ni.. service pun makin lama makin mahai.. dulu service RM95 je..Lepas ni.. beli lembu or kuda lah.. pergi keja naik binatang tu,.. save baget.. minyak pun tak gaduh.. service pun tak gaduh.. cuma tempat parking kena fikir jugak lah.. huhu

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Huhh..pakai keta ni budget lebih dr tuan kan...hehee...
bila byk lagi kilo nyer...byk barang kna tukar..bertambahla budget...

Tetamu Istimewa said...

Betul tu Kak Erin. Kena pikir juga. Bukan setakat mampu beli, perbelanjaan selepas itu juga perlu diambil kira.

Sam Banjamin said...

saya kna stanby 300 lebih bulan depan utk servis 20000 yg pertama tu.. huhuh... mahaiii...

puteri airyn said...

Pakai kereta apa tu, Sam??maintanen kereta memang mahai..so bila dah pakai kereta kena ada saving..tu blum klau berlaku kemalangan..huhu..mintak simpang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers