My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 1 September 2013

Warna-Warni Hari Raya

Assalammualaikum
Ha.. dah lama baru dapat uplaod semua gambar-gambar ni..
Ni waktu raya kedua.. ada Erin ceritakan pada entri yang lepas..

Proses meletakkan perasa pada kambing yang bakal dipanggang..Wah besar ini kambing.. Mana beli??

 Kambing ni tak da kepala ke? Ooo..sudah kena pancung.. Kesian sama ini kambing, itu kpala juga hilang..




 Ha.. pakat-pakat tengok kambing kena panggang..kalut sungguh aih..

 Beginilah suasananya..luas tak kawasan rumah nenek Erin ni..

 Bakar sate kajang pulak..BBQ sungguh aih..

 Haa..kipas,kipas..jangan tak kipas..Kipas bagi masak yer.. Jangan sampai hangit pulak.. 

 Kambing sedang dibakar..Tak sabar nak makan..!!

 Buh perasa skit lagi bagi ada kaw..

 Wajah-wajah ceria anak-anak saudaraku.. (Dah tua eden rupa nyo.. ada anok menakan ni ha..)


 Ceppat-cepat hidang.. sat lagi tetamu mai..

 Ni lah daging kambing yang telah dibakar dan dihiris..Terliur tengok.. Marvelous..!!

 Baby Yana buat peace.. Aloh loh tomey nya dia..Abah kata, Baby Yana ni Nora Danish junior.. Sebab mirip pelakon tu kot..

 Ramainya tetamu.. Sampai tempat nak parking pun tak ada..Rasa macam kenduri besar-besaran pulak..

 Gambar ni blur skit.. Tu Erin dengan Aini..My sepupu..

Eh eh..gambar masakan kurma daging pun ada.. 

5 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

meriahnya sambutan hari raya keluarga erin.. seronok dapat berkumpul ramai-ramai..

puteri airyn said...

Setiap hari raya kedua.. Memang kami sanak saudara akan berkumpul dan buat makan-makan..Kiranya adik beradik mama ada lapan orang bermakna ada 8 keluarga..Semua pakat sumbangkan beberapa menu untuk jamuan tu.. :-) Memamang meriah sebab ada jemput saudara-mara yang jauh-jauh juga..Tapi yang hadir paling ramai pada raya kali ni.. Kehadiran di luar jangkaan.. Hehe

Miss Xyz said...

Asal perut rasa lapar sgt ni. kambing... Kambing.... *leleh air liuq*

Nurul Faiz said...

memang teruja bila tengok gambar makanan. huhuhu.

Tetamu Istimewa said...

Memang terbaiklah. Resepi siapa tu, kambing panggang?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers