My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 4 September 2013

Petua Dapur : Jauhi Cicak

Assalammualaikum..

Apo kono ekau nak jauh-jauh dari cicak ni ha??
Eden geli lah..Selalu benar masok dapo ni ha..

Cicak ni memang.. Tempat orang memasak pun ia nak jelajah jugak..Dahlah badan lembik.. Kaki tak basuh, ada hati nak naik dapur kita.. Puss..!! Pi jauh-jauh..

Jom try petua ni..

Selalunya after you all pecahkan telur.. Kulitnya jangan dibuang ye.. Letakkan kulit telur tu di setiap sudut dapur.. Bau dari kulit telur itu akan membuatkan si cicak ni kurang selesa.. May be dia pernah kena sumpah dengan Humty Dumty kot masa dulu-dulu.. So, dengan kulit telur tu, masalah you all dengan cicak ni pun selesai..

Dapurku bersih tanpa cicak.. Say no to lizard..!!

6 comments:

Norhasniza Khalid said...

eeeeei.... cicakk ..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

baru aiza tahu.. bagus perkongsian info ni erin..
p.s: kalau tengok cicak mesti lari selamatkan diri sebab geli.. hehe..

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Thumbs up utk petua nih...nak try lah...

yang tak tahan ayat "kena sumpah ngan humty dumpty" tuuu....ekeekeee....

puteri airyn said...

Ye lah kak.. Humty Dumty tu kan telur jugak.. Hehehe..

Tetamu Istimewa said...

Bagus petua ni. Belum pernah dengar dan cuba lagi. Terima kasih.

Sam Banjamin said...

nanti lain plak yg datang.. semut... lalat... hihihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers