My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Saturday, 20 July 2013

Preparation For Eid AidilFitri..

Assalammualaikum..

Boom..boom..bunyi mercun..Cewah tak sabar pulak nak raya kan.. Hehe.. awal lagi kot.. Ye ke..Dah nak masuk 2 minggu kot kita berpuasa..

So, Erin dah decide nak beli apa yang patut untuk Hari Raya ni..Shopping awal-awal supaya tak lah bersesak-sesak last minutes kan..

Wow..Cantiknya kasut..So, boleh pilih nak colour apa kan.. kalau pi last minutes..susah betul nak cari saiz.. yang kita berkenan semuanya orang lain dah grap dulu..Aish..geram aih.. Sebab tu Erin decide nak shopping awal-awal.. Bila pi cari kasut.. Dah rambang mata pulak.. Hehehe..
Pilih punya pilih.. Try punya try..Then jumpalah kasut idaman hati..Belek-belek harga..Wow..expensive kot..RM239..Huhu..Kalau beli ni sapa nak bayarkan nih..Senyum-senyum kat abah..Tanda bodek ler tu..Pastu abah cakap.. Perempuan selalu suka tukar-tukar kasut.. kalau beli yang mahal nanti beli lagi yang lain..Huhuhu..Dalam hati nak sangat kasut tu.. Tetiba.. abah cakap..Kalau Erin nak.. ambik lah nanti abah bayar.. Abah belanja.. Yey...Bestnya.. TQ abah.. terus grap dan bayar.. Tak sangka dapat kasut mahal.. selalu beli yang murah je.. sebab Erin ni cepat jemu dengan sesuatu benda..betul lah cakap abah.. nanti rugi kalau tak pakai lama..
Ni pulak Shawl dan baju kurung pahang yang dah siap dijahit.. Yang ni pun nampak berkenan terus Erin grap..Belang-belang tu baju kurung pahang dan yang ada bunga tu shawl..So, Lengkap dah keperluan dan kehendak untuk beraya.. Sepatutnya yang beriya sangat nak raya ni kanak-kanak.. Tapi Erin plak lebih-lebih kan.. Hmmm...Baju tu murah je Erin Beli RM98 dan shawl tu RM15..

Itu je yang Erin nak ceritakan tentang prepairation for Eid AidilFitri..TQ sudi baca.. ^_@

16 comments:

Norhasniza Khalid said...

dia kena refresh banyak kali baru masuk cam ni..
ok xpe, cantik kasut-kasut tu... :)

puteri airyn said...

Picture kasut-kasut tu Erin snap kat Pacific.. Kalau nak beli kasut boleh lah ke pacific.. semua cantik-cantik..

Aida Ismail said...

Mahalnye kasut awak. Hehe. Kite beli yang murah2 je. Sebab selalu nak tukar2. :D

puteri airyn said...

First time beli yang mahal.. selalu bawah dariRM50..Tapi tak tahan lama..Yang ni mahal sebab kulit asli..Buatannya pun kukuh.. rasa bleh tahan lama kot..

Jana Hazana said...

wow..kalo saya sayang dah nak buat pijak tanah, pijak rumput atau simen takpe..hehe..tapi betul tu, beli yang murah cepat rosak tambah-tambah bila banyak berjalan..

btw, selamat berpuasa & selamat menyambut hari raya ;)

puteri airyn said...

Kalau nak pijak rumput or tanah yg kasar saya pakai sliper je.. hehe..beli kasut tu tujuan utk pergi majlis2 tertentu jugak.. so, rasmi dulu time raya nanti :-)

husni said...

Waaa..untung la abah blanje

husni said...

^.^

puteri airyn said...

Ye lah tak sangka plak abah Erin sudi blanja kasut yang mahal tu.. Hehe..

Mizz Aiza said...

mahal kasut.. paling mahal aiza beli kasut RM99.90 je.. tapi kata orang, alah membeli menang memakai.. harga mahal kualiti pun ok dan tahan lama.. aiza tak beli baju raya lagi pun.. hehe..

puteri airyn said...

Betul tu Aiza.. Erin pun bukan pernah beli kasut mahal macam ni..baru kali ni.. Tapi mungkin 5 tahun baru beli kasut lain kot.. hehe..kasut mahal kena pakai lama skit..

Nira Karmila said...

Baju kurung pahang~
teringin nak beli...
tapi harga baju kurung pahang selalunya mahal.

puteri airyn said...

Kalau tempah memang mahal skit.. Tapi try view kat bazar..boleh mintak discount kot.. kak Erin pun dapat discount..Harga RM98 after less RM89

Nira Karmila said...

Tak tempah. Hari tu tengok di shopping complex. Huu...harga beratus.
Bazar kat rumah tak jual pula baju kurung pahang ni.

Norcahaya Ali said...

kak erinnnn! kemain mahal kasut. sobs sobs. sy taun ni tak beraya. org jauh kan, harga tiket pun mahal jugak macam harga kasut kak erin tu.

puteri airyn said...

Cahaya..hehe..ni first time dalam hidup kak erin dapat kasut mahal.. Tapi dapat discount.. hehe 50%..lupa nak cerita dalam entri tu..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers