My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 19 July 2013

TeKNiK SnAp PiCTuRe

Assalammualaikum..

Hai U all.. Cuba tengok picture kat bawah ni..Ada perbezaan tak??
Memang ada kan..Picture yang pertama tu lebih fokus kepada latar belakang.. dan bunga dan rama-rama tu jadi blur..Dan picture yang kedua..Lebih fokus kepada bunga dan rama-rama..Manakala latar belakang tu jadi blur.. Ini lah kelebihan kamera yang ada pada Sony XPeria  yang Erin miliki.. Semuanya bertindak secara automatik bergantung kepada cara kita snap picture tu..

9 comments:

Norcahaya Ali said...

kalau sony camera dia mmg bagus. tpi kalau da rosak . abess la

puteri airyn said...

mana2 camera handphone kalau rosak.. memang mahal nak repair..

Aida Ismail said...

Erin pakai Xperia ape? Xperia Z eh?

puteri airyn said...

Pakai Xperia X10 je.. skrg ni macam dah susah nak jumpa Xperia tu..keluaran first dulu-dulu..

Mizz Aiza said...

nampak perbezaannya.. aiza je masih guna kamera fon cap ayam.. hehe..

puteri airyn said...

Aiza.. jangan ckp mcm tu.. sedih plak Erin dgr..Erin pun lama dah beli phone ni.. tapi tak tau guna..skrg ni baru tau function dia.. Huhu

Nira Karmila said...

Yup Yup~
Selalu rasa geram bila fokus tak jadi. Huhu~ kena bijak gunakan kamera xperia ni. :D

puteri airyn said...

Nira punya Xperia model apa?? Kak Erin punya X10..

Nira Karmila said...

Saya punya Xperia Arc S.
Hee...warna putih.
Hari tu abah offer nak belikan fon baru tapi sayang nak tukar.
Tunggu rosak dulu. Haha~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers