My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 3 September 2013

Petua Dapur : Hilangkan Bau Dalam Ketuhar

Assalammualaikum..

Malam ni aktiviti berblogging Erin tak sehebat malam-malam yang lain..Cewah..(Hang jangan dok muhung noo) hehe..

Rasanya dah lama sangat kot Erin tak tulis berkaitan petua..Ye lah asyik dok tulis macam mana nak jadi seorang penulis je kan..

So, apa kata kita berpetua pula malam ni..Ngantuk dah ni.. Tapi Erin tetap nak share petua dengan you all..

You all mesti suka dengan hal berkaitan kulinari ni kan..?? Hmm.. Before that, Erin nak tanya, kalau ketuhar pembakar yang ada kat rumah you all tu berbau busuk..Apa yang you all buat yer?? Boleh ke nak basuh ketuhar tu?? Memang geleng kepala je kan..

Okay..di sini Erin ada petuanya :

You all ambil sebiji lemon, potong kepada beberapa bahagian dan masukan ke dalam semangkuk berisi air (Mangkuk yang boleh masuk dalam ketuhar yer). Kemudian panaskan dalam ketuhar selama 5minit. Hasilnya, bau busuk itu pun hilang.. Haa.. amacam? Simple tak?? 

p/s : Jangan sembur febreez dalam ketuhar pulak yer.. Hehe..Tak pasal-pasal keracunan nanti..Sekian..Sharing is caring..Ilmu berguna kita kongsi bersama..

4 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza selalu letak daun pandan je.. bagus juga petua erin ni, boleh aiza cuba nanti..
p.s: ada ke orang yang guna febreze? hihi..

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Semboq febreeze..pastu on ...mau meletopss...

guna lemon ok gak tuh...boleh try nih...

Tetamu Istimewa said...

Oh begitu ya. Sebelum ni lap dengan kain je.

Sam Banjamin said...

emm.. nak cuba la petua ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers