My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 6 May 2014

Family Gathering At Ulu Bendul Negeri Sembilan

Assalammualaikum..

Hai you all..Dah lama rasanya Erin tak update blog ni kan.. Adoi.. Berhabuk sudah...Fuh, fuh, fuh..(Hembus habuk)

Sebenarnya, Erin tak dapat nak update blog ni sebab Erin pergi ke Negeri Sembilan untuk ambil adik Erin Matrikulasi Negeri Sembilan (KMNS) Dia buat kos sains setahun di sana.. Sekarang dah selesai menjalani program Matrikulasi tersebut...Jauhnyo ekau belajar yer adik.. Kakak mu dulu KMPP je.. (Kolej Matrikulasi Penang)

Dah alang-alang di Neghori tu.. Erin dan family pun bercadang nak buat perjumpaan family.. Kami semua pilih.. TEMPAT REKREASI ULU BENDUL..Emang nya cantik sih suasana di situ..Siap ada beberapa buah kolam takungan air terjun untuk pelawat berenang-renang.. Pelampung pun ada untuk di sewa.. Jom lihat gambar-gambar yang telah Erin rakamkan ni..


Ni sessi latihan berenang di kolam air terjun



 Haaa.. Berenang kuak lentang...


Haaa.. Lawan berenang... ceh cetek je..


Ais krim ni nampak biasa je.. Tapi harganya mahal.. Hehehe RM2


Nilah ahli keluarga Erin.. Sepupu sepapat semua ada..


 Ikan Bakar time.. Yummy..


Ni main baling-baling air.. Kanak-kanak VS orang dewasa.. Hehehe


 Berebut pelampung pulak.. Okay ikut turn yer..


 Penat lah berenang ni.. berehat seketika..


 Ayam bakar.. Yummy..


 Ikan bakar ala-ala asam pedas gitu..Delicious..!!


 Kambing bakar.. Wah mewah makanan gitu.. Klass youuu....


Selepas berenang kita maakan sampai lebam..kikikiki..Alhamdulillah kenyang..


Penuh pinggan dengan lauk pauk..

5 comments:

msredcheesecake said...

dah sejuk mandi, lapar, makan plak ayam bbq...sedapnya

Farah Waheda Wahid said...

lama dah tak singgah ke ulu bendul ni, ulu bendul dengan kenangannya yang tersendiri... banyak memori manis di situ sebenarnya...

mirza syazwina said...

miza x pnah smpai lagi tmpat tu,
bestnya kak erin mandi2 tu ^_^

PeRdU cINta said...

Meriah..ermmm dah puas berendam..pastinya perut berkeroncong..nyam..nyam..nyam..

puteri airyn said...

Memang best sgt sebab adik bradik dan sedara mara Erin pakai mai kat Ulu Bendul tu.. mandi ramai-ramai dan makan ramai-ramai.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers