My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 12 May 2013

HaTi YaNG BeRsiH

Adoi lah..
Tetiba nak tulis pasal hati yang bersih ni..
Ramai orang bermacam ragam..
Apa yang penting..Hati yang bersih..
Aku bukan nya seorang yang perfect..
Yang perfect hanya Allah S.W.T saja..
Tapi selalu lah melatih diri agar hilang sifat dengki, iri hati dan segala bagai..
tak mau merumitkan pemikiran..
Hidup mau happy saja..
Dan sentiasa berbaik sangka dengan orang lain..
Kalau ada yang tak suka kan aku..
Aku akan cuba jauhkan diri daripadanya..
Ye lah.. dah tak suka buat apa kita still mendekati mereka..
Nanti orang cakap kita ni tak ada perasaan pulak..
Orang dah tak suka buat-buat hemoi pulak.. 
Tapi semua orang tahu pasal agama..
Tak da agama yang mengajar kita berbuat perkara tidak baik kan..
Semoga Allah sentiasa melindungi ku dan orang-orang yang aku sayangi..
Sayang menyayang lah kita sesama manusia..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers