My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 12 May 2010

Kerdipan Bintang....

Perbualan 2 orang insan bernama lelaki dalam sebuah bilik hostel di sebuah Universiti...

Betong : Perrrhhh...
Kodek : Nape dgn kau ni Betong? Kau demam ker??
Betong : Bukan...Aku sekarang ni di awan-awangan...
Kodek : Nak panadol?? Nak jenis apa, suma aku ada...
Betong : Aku tak demam lah..cuma...
Kodek : Cuma apa??
Betong : Kau penah bercinta??
Kodek :Aku..klau nk cerita kisah cinta aku..4 hari 4 bulan pun belum tentu tamat beb..
Betong : Aku benor nye malu eh, nk tanya ko...
Kodek : Eleh..cipan ko, nk malu-malu ngan aku..
Betong : Ai.. Perasaan pe ntah dah ganggu jiwa aku nih..
Kodek : Hahaha.. Biar bono ko nih....kono sampuk ko??
Betong : Jiwa kacau kot...Adehhh...(Sambil mengurut dadanya )
Kodek : Hahaha..aku rasa sebab tadi lah kot, tu pun klau bukan silap aku lah..
Betong : Oit!! ko perasan ker tadi?? Alamak.. (Sambil menggit jari hantu)
Kodek : Ko ingat aku ni buta..hehe..jiwa ko kaco sbb terrr..ngan budak tu kan??
Betong : Aku memang tak sengaja beb..ko rasa aku akan jumpa lagi tak dia tu??
Kodek : Dia???? who?? (Senyum sinis)
Betong : Ko ni..ni wat aku patah semangat nih..
Kodek : Kawan...kita datang kat sini untuk belajar.. bukan bercinta..
Betong : Bagus rrr ustaz ni..ko, boleh.. aku ko suh blajar..aku kick kang!!
Kodek : relek-relek beb..ko ni.. patut rr pompuan takut, keja nk kick ja..
Betong : Ahak,ahak..Aku try search kat tenet td, aku view profile budak pompuan..skali...
Kodek : Skali per daaa..ko crita g abes leh tak?
Betong : Skali..aku tgk muka budak ni sebijik daaa...cam budak tu..errrr...nama dia...
Kodek : Apa nama nyerrr...??
Betong : Ehh.. secret rr..jap g..aku melepas r cam ni...
Kodek : Blah r ko..nak secret2 lak ngan aku..tak der nyer aku nk wat rampas-rampasan nih, wlaupun aku taw, aku lg ensem..hehe..
Betong : Janji...
Kodek : He eleh..mamat ni...
Betong : Siti Noor Tiara Asmidar Binti Ahmad Hilmie..
Kodek : Perrhhh...sedap nyer nama....secantik tuannyer...
Betong : ko taw tak per...
Kodek : Tp kan...aku rasa.. nama tu penah ku dengar, tp dimana ya...(sambil berfikir)
Betong : Ko memang r cam tu..suma budak pompuan ko knal..lecturer pompuan pun ko knal..tp yg belum kawen lah..
Kodek : yang dah kawen nk buat apa..kang tak pepasal, lobam bijik mato ni ha...

Di sebuah kafe di sebuah universiti....

Kodek : Woi, amacam ko arini??
Betong : Boleh lah...
Kodek : Per yang boleh..Betong??
Betong : Oit!!..ko jangan r panggil aku nama tu..kang..
Kodek : K..Tuan Haikal...boleh, cam tu..??per hal ek, ko marah aku panggil ko Betong??
(Tup..kodek ternampak sekumpulan pelajar perempuan memasuki kafe berkenaan)
Kodek : Ehem,ehem....ehem..ulat pinang dah nak naik ke dauuunn...
(Matanya kemudian terus melirik ke arah Betong yang pura-pura sibuk dengan hidangannya seolah-olah tidak menyedari kehadiran kumpulan pelajar-pelajar perempuan tersebut)
Betong : Uis..sedapnya nasik ni....
Kodek : Makan biar sopan..aku taw, ko tak lalu senornya tu..hehe...ke nak aku tapaw je nasik tu...
Betong : Perr pulak, buta ker aku ngah melahap ni...
Kodek : Cuba ko dongak skit pala ko tu...tengok nun di situ...(menjoih kan mulutnya ke arah kumpulan budak perempuan tadi)
Betong : Aku taw dah...
Kodek : Ooo..patut aku tengok , ko makan pun cam nk bercium ja dengan pinggan tu..blakang cam brani..depan pijak gajah pun tak mati ekkk...(Sambil nasik disuap ke mulutnya)
( Betong hanya tersenyum menahan debar di dada...gini lah perasaa pa bila dia bertemu dengan gadis yang pertama kali menyentuh pandangan mata dan hatinya..bak kata pepatah, dari mata turun ke hati...)

To be continue...hehe..de lagi..sabar ekkk...de keje skit ni yg kena buat..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers