My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Monday, 7 April 2014

Flavettes Vit C Effervescent

Assalammualaikum.. My dear sekalian.. 
Cewah, nak panggil you alls my dear lah.. Mood cinta gitu kan kan..


Eh.. Apa ni?? Ni vitamin C yang selalu Erin ambil pada setiap pagi.. WAJIB okay !!

Setiap orang wajib ambil vitamin C untuk kecantikan dan menjaga kesihatan dalaman dan luaran.. Vitamin C mencegah kita daripada serangan penyakit dan virus.. Tengok orang lain kena selsema dan batuk... Kita okay aje sebab dah maintain dengan vitamin C.. Shuh..Shuh semua kuman dan virus segala bagai kan.....

Now i want to explain about benefit of Flavettes

(Sorry tau sebab Erin beri penerangan dalam bahasa Inggeris)
(Orang Putih cakap PRACTICE MAKE PERFECT)

What is Flavettes Vitamin C Effervescent?

Flavettes Vitamin C Effervescent and Calcium + Vit D is used as a dietary supplement to meet increased Vitamin C and Calcium needs

Calcium is the mineral most closely linked with vitamin status. It is indispensable for the growth and development of bones. Calcium deficiency is common and an adequate supply of this mineral is therefore very important. Vitamin D plays a major role in calcium absorption and bone health.

Instruction

Dissolve one tablet in a glass of water, the effervscent tablet makes a pleasant orange tasting drink

7 comments:

Tetamu Istimewa said...

Saya jarang ambil vitamin. Kecuali sakit kot, baru nak ambik. Teruk sungguh cikgu Helmi ni kan.

Aku Penghibur said...

bagus nie ..tapi acik lebih gemar dapatkan dari buah-buahan ^_^

SmuaInfo said...

vitamin c memang sangat banyak manfaatnya, baik untuk di konsumsi setiap hari :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza sudah jarang mengambil makanan tambhan sekarang ini.. selalu makan buah dan sayur terus, hehe..

puteri airyn said...

Setiap hari dlm badan kena ada sekurang2 nya 500 mg vitamin c..susah nk maintain klau ambil sayur n buah..mesti kita xkan ambil buah setiap hari kan..?

Khai♥Rin : anies said...

sy br2 ni je start amik vit c

Pemuda Idaman said...

woww infonya lengkaaap semua ada disini... mantaap pisaaan

http://www.klubvpay.com tempat berkunjung kawan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers