My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 24 March 2015

Alahai Lah Pulut Ayam..

Assalammualaikum


Alahai la pulut ayam.. Nyummy..
Ini al kisahnya sabtu minggu lepas..

Mata masih mengantuk.. Mama dan Abah dah ke Taman Jubli Perak untuk 
Senaman.. Tetapi Erin masih membuta lagi.. 
Maklumlah malam-malam hari cuti ni selalu Erin tidur lewat..
Selepas solat subuh.. Tidur semula hinggalah ke pukul 8.30 pagi..

Ulang siaran 8.30 pagi je yer.. Hehe..
Sedang melayari mimpi indah.. Tetiba dapat call dari mama..
"Assalammualaikum.. Erin nak pergi Bukit Kayu Hitam Tak?"
Jelas suara mama di corong telefon bimbit Erin..
Haha.. Jawapannya mesti lah NAAAKKKK..!!

Dalam fikiran tu dok tau dah.. Ni mesti sat lagi lajak pi Dannok..
Standby je lah Boarderpass kan..

Meredah Highway selama 45 minit dari Tol Alor Setar Selatan..
Maka sampailah kami di destinasi..
Sungguh aih.. Kaki terus melangkah ke sempadan.. 
Nak cop Borderpass pun kena charge RM1 per person..
Aisye.. Tak pa lah Pulut Ayam punya pasal kan.. Hehe..

After makan.. Jalan-jalan Danok kejap.. 
Then pulang ke rumah..

Sekianlah Entri tentang PULUT AYAM NI..
Memang sedap.. Makan tak Habis pun.. Sepinggan RM7..

8 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam erin,
ok
akak dah umur 34 tahun ni pun baru 2 minggu lepaih 1st time ghaser pulut mangga
bukan tak pernah tahu/jumpa pulut mangga
tapi memang tak pernah teringin nak ghaser hokeyh
hat pulut ayam ni pun sama
sampai la ni tak pernah ghaser lagik he3

puteri airyn said...

Wsalam kak.. Pulut Mangga memang sedap.. Nanti kalau kak berpeluang ke Selatan Thai.. Try lah Pulut Ayam ni.. sedap jugak lah.. :)

ANIM said...

kak pernah rasa sekali otw ke krabi. tu pun minta driver muslim tu carikan. takut tersalah beli hak tak halal..
kat kedah ada tak jual rin?

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum erin..PC terliur la pulak..sedapnya..lagilah kalau ayamnya tu panas panas dan garing..ermmmm nyamnyam..nikmat..

aswadz said...

awat mkn x abes pulak... kata sedap... hehehe...

Puteri Airyn said...

Pulut ayam kat Dannok ni insyaAllah halal kak Anim.. :)
Wsalam PC..Memang betul pulut mkn dgn ayam yg panas2 sgt sedap.. :)
Aswadz..mkn tak habis sebab banyak sgt..ayam pun banyak..kira puas hati la..hehe..

:-) said...

sedapnya pulut ayam :-)

puteri airyn said...

Ya sedap.. Hehe.. Tq semua yang sudi komen di blog puteriairyn ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers