My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 6 May 2010

Taraa....hehe..Aper itu???

That's nothing to say...

hmmm..sebenarnya, dalam hidup kita ada bahagia dan ada duka..Kisah cinta pulak ada sedih dan ada gembira..Nak tahu apa itu cinta???hehe..ramai yang berminat ni...ok first sekali kita terus kepada definisinya, mengikut ulasan kamus dewan bahasa..CINTA ialah perasaaan atau berperasaan sangat sayang...hehe..anda pernah mengalaminya??? Hmmm.. of couse lah kan..tak kan nak nafi pulak..hehe..

Hmm..Cinta yang first sekali ialah kepada Tuhan dan Rasul Nya..Second one, Cinta kepada ibu bapa..Cinta kan diri sendiri..Opp!!! jgn terperangkap dengan cinta diri sendiri, sbb nanti boleh mendatangkan perasaan riak pulak..Then yang paling kita suka ialah cinta terhadap pasangan..ADAM dan HAWA lah katakan..Tp bukan cerita drama ADAMAYA tau.. itu lain, tp merungkai kisah cinta lah jugak drama tu..

Di sini..Mengapa Adam perlukan Hawa dan Hawa perlukan Adam??? Sebab, Hawa dijadikan dari tulang rusuk Adam.. Kaum lelaki, cuba kamu lihat ada tak tulang kamu yang hilang?? Hmm.. jangan tuduh Hawa yang curi pulak tau..Hawa rajin dan tak suka curi tulang..hehe..Ehh!! ke situ pulak saya ni...ok,ok...sebenarnya bukan bukan saya nk cerita kisah Nabi Adam atau pun isterinya Hawa..Tetapi nak cerita tentang buku yang saya baca ni..Tajuknya, Hmmm...Secret..haha..bukan lah...

Jap,jap...ok, buku ini bertajuk...50 Pesanan Rasullah kepada kaum wanita..yang ditulis oleh Syeikh Majdi Fathi Ibrahim..Chewah.. cam promote buku ni pulak..

Intipatinya berbunyi begini.....Wahai saudaraku wanita muslimah!! wah...gerun pulak saya...huhu...




Bismillahirahmanirahim... Dengan nama Mu yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Menghadaplah kepada Rabbmu dengan hati yang mantap. Dengarkanlah wasiat-wasiat Nabi SAW dengan hati yang jernih kerana kalian hanya mendengar sepintas lalu sahaja...

Perlulah kalian ketahui, bahawa kebaikan akan menghantarkanmu kepada kebahagiaan dan keselamatan di dunia dan akhirat iaitu dengan cara sentiasa taat kepada Allah SWT dan mengikuti sunnah RasulNya SAW..

Hmm.. ini adalah intro daripada buku tu...ada banyak lagi...yang lain akan menyusul kemudian..selamat membaca dan mengaplikasikannya yer.. Insyaallah, sama-sama lah kita...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers