My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Wednesday, 2 July 2014

Celoteh Ramadhan 1 : Salam Ramadhan 1435H

Assalammualaikum you all


Anak arnab berlari-lari
Jatuh longkang kaki patah
Bulan Ramadhan datang lagi
Semoga tahun ni lebih barakah

Eh.. pantun pulak Erin ni kan..Apa yang you all rancang ye sepanjang bulan Ramadhan ni? Mesti jadual you all agak pack jugak kan.. Terutamanya ibu-ibu dan isteri-isteri.. Disamping menguruskan keluarga, you all jugak mesti nak lebihkan beribadat.. Yang suka buat cookies untuk raya ni mesti tengah fikir-fikir pelbagai jenis cookies kan.. Hmm.. Erin tak pandai buat cookies.. Tapi ada satu je yang Erin suka buat..


Haaa.. kuih siput handmade by Erin.. Cewah.. Senang je nak buat kuih siput ni.. Siap dah ada tempahan.. Tapi Erin belum buat lagi..Dekat-dekat nak Syawal nanti baru mula buat.. Tapi apapun solat sunat Terawih tidak dilupakan..


Bagi kaum Adam bolehlah niat puasa untuk sebulan.. Bagi kaum Hawa pula niat puasa setiap malam sebelum tidur..Ye lah kaum Hawa tak kan penuh puasanya sebulan.. Kecuali monopous atau mengandung..


Ni pula cara-cara untuk khatam Al-Quran selama sebulan.. Mesti bolehkan.. Insya Allah..

(Sumber picture by facebook)

5 comments:

Shark Kay said...

sodapnyer dpt kunyah siput tu.
tambh2 time tgk bola ni,
mmg hari2 ler kena buat.
hehehe.
selamat berpuasa dari shark:)

puteri airyn said...

Kuih siput memang enak kalau kunyah sambil tengok TV.. Bulan Ramadhan ni ada World Cup pulak kan..Tengok TV hingga waktu sahur.. Hehe..

mama ka0ri said...

sedap kunyah time tgk tv tu..:)

uncle gedek said...

kueh sipot tu, uncle suka gigit2 daon kari tu... haha

mirza syazwina said...

mesti sedap kak erin buat kuih tu ni..
miza langsung tak reti..taw makan je..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers