My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 10 March 2015

Ooh... Apa? Soal Jodoh?

Assalammualaikum..

Hai semua.. Selamat petang.. 

Soal jodoh? Siapa cakap Erin tak fikir.. Always lah fikir.. Lagi-lagi dah capai umur 30-an ni kan.. Tapi apa kan daya.. Soal jodoh ni kita bukan boleh paksa.. Hanya mampu berdoa saja.. Yang datang temani sekejap saja dan pergi.. Tak tahu dimanakah salah Erin..? Apa dan kenapa..? Soalan yang famous Amous mengelilingi mindaku.. Cewah.. 

Apa pun Erin tak nak la nampak sangat kecewanya.. Sebab Erin tahu.. Kawan-kawan yang dah berumah tangga.. Tak semestinya bahagia.. Ada yang buat-buat bahagia.. Tapi ombak dan badai sentiasa mengelilingi mereka juga.. Yerlah alam perkahwinan dugaannya lagi dasyat.. Kena bersedia dari segi mental dan fizikal.. Senang dapat pahala dan senang dapat dosa.. Dugaan dan ujian ada dimana-mana..

So kesimpulannya.. Erin pun tak tahu diri ini sudah bersedia ke tak untuk terima jodoh.. Kalau dah sampai masanya.. Erin terima dengan redha siapa pun jodoh Erin tu.. Erin akan cuba jaga rumah yang bertangga tu dengan baik.. InsyaAllah.. Akhir kata.. Apa pun yang terjadi LIFE MUST BE GO ON.. Erin tak setuju lah kepada yang putus cinta tu sampai membunuh diri dan membunuh orang lain.. Sebab dalam hidup ni.. Kita perlu mencintai orang yang menyayangi kita sahaja.. Orang yang tak sayang kita.. kita ignore je lah.. Harus ingat.. CINTA ITU TIDAK BOLEH DIPAKSA...Sekian Wasalam.. ^_@

4 comments:

Farah Waheda Wahid said...

Jodoh ni payah nak cakap sebenarnya...

Saif HaQiem said...

jodoh tu kan rahsia Allah...tak bertemu di dunia pasti bersama di sana...byk2 kan berdoa..

Puteri Airyn said...

Soal jodoh kan di luar bidang kuasa kita..yang menentukan hanya Allah Yang Maha Esa..apa pun hidup mesti lah happy..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam erin,
yaaaaaaa betuuuuuuuuuuiiiii
life must go on
setiap orang ada bahagian masing2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers