My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 24 September 2015

Jalan-Jalan Raya Bersama Iriz (Part 1)

Assalammualaikum..
Salam Aidil Adha dari Erin dan family to all my readers..

Raya Haji tahun ni spesial sikit bagi Erin sebab tahun ni Erin dan family
datang beraya di Kelantan.. Negeri di mana asalnya keturunan abah..
Sebenar-benar keturunan sebelah abah ialah berasal dari selatan thai..
Ada juga sedara mara abah di Bangkok..


Paling berharga dan indah ialah apabila Erin mampu bawa Proton Iriz 
ke Kelantan ni..
Wah si merah ni jalan jauh yer..
Motif Erin tukar kereta pun sebab nak jalan-jalanlah..
Iriz 1.6 cvt exercutive ni memang best bila jalan jauh..
Dengan dilengkapi GPS build in..
Tak de lah tersesat sangat kan..
Bagi Erin..Proton Iriz ni sangat unik..




Hari ni Erin just jejalan rumah sedara mara di sekitar Kota Bharu.
Esok baru bertolak ke Terengganu.. gi rumah mak sedara kat sana pula..
Ops..lupa nak g tau..Iriz ni jimat petrol tau..
Perjalanan dari Alor Setar Kedah hingga ke Kota Bharu Kelantan..kos petrol ialah RM35 je..haa..save tak? Tu untuk sehala je lah..maknanya pergi dan balik ialah RM70 je..Tapi kalau pusing-pusing Kelantan dan Terengganu mau spare RM200 kot..

Ok cerita jalan-jalan raya akan bersambung esok..stay tune..hihi
thanks sudi baca dan leave comment..

4 comments:

ikhwan yusuff said...

salam aidiladha untuk erin sekeluarga.. :D

Syira Lokman said...

hyeeee...Selamat Hari Raya Aidiladha !
dpt juga lepas rindu nak blogwalking..

mirza syazwina said...

selamat hari raya qurban! ^ ^

Mizz Aiza said...

best dapat jalan-jalan ke rumah saudara.. mula-mula aiza ingat nak beli kereta iriz juga untuk adik, tapi akhirnya beli axia je sebab iriz mahal..

salam aidiladha kepada erin sekeluarga.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers