My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 25 June 2013

HiLaNgKaN DeNgKuRaN

Assalammualaikum...Hey guys..


Situasi 1#
"Kroh..kroooh...krooohh..."
"Oi jiran sebelah..kok ya pun nak tido..Jangan ar sampai berdengkur"

Situasi 2#
"Kroooh..kroooohh..krooooh.."
"Alahai suamiku..kenapalah kuat sangat berdengkur ni..Esok dah la kena bangun awal nak gi keje.."

Situasi 3#
"Kroooh..krooohhh...kroooooohhhh....broooommm.."
"Alahai mamat ni.. kuatnya berdengkur..macam mana nak dijadikan suami ni.."

So...Kalau U all berhadapan dengan individu-individu seperti ini.. Silalah suggest pada mereka cara-cara nak hilangkan atau kurangkan dengkuran tersebut..

Disini Erin nak bagi petua sikit.. Tak banyak ada dua saja..

Cara 1 :
Sediakan 7 biji badam..Keringkan dan tumbuk lumat sampai jadi serbuk..Masukkan serbuk badam itu ke dalam segelas susu suam dan minum setiap kali sebelum masuk tidur kay...

Cara 2 :
Sediakan 2 ruas kunyit hidup.. Kupas kulit, bersihkan kunyit itu dan hiris halus-halus..kalau tumbuh lumat pun okay jugak..Then tambahkan dengan 2 sudu madu lebah asli dan kacau sebati.. Amalkan minum air madu dan kunyit itu sebelum tidur..

Prihatinlah anda kepada orang disekeliling..Jika berdengkur akan menyebabkan pencemaran bunyi... @_^

4 comments:

Norhasniza Khalid said...

wah.. tips yang berguna ni..

Giorgio Izas said...

Operate tonsilitis... Confirm xdengkur dah... He3... (^_^)

puteri airyn said...

--> Norhasniza ..Erin mmg suka tulis pasal petua-petua ni.. nnt nak tulis lagi.. Hehe..

--> Giorgio Izas..Jenuh la kalau nak operate..mesti diorang x mau

Zue Zuera said...

Susu ape yer nk campur dgn badam?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers