My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 17 October 2013

Terima Email Misteri !!

Assalammualaikum..

Wah berhabuk sudah email Erin ni.. Tadi kodek-kodek email..Maka terjumpalah email ni.. Dah la dari orang yang tak kenal.. Macam nak transfer duit beribu riban pulak tu.. You all pernah tak terima email macam ni.. Bahaya jugak email ni sebab dia minta nombor akaun bank Erin..Oh no.. Tak kan ku beri !! Eh kongsi sikit cerita jika you all pun ada terima email macam ni...



6 comments:

wanariahamiza said...

Semua emel macam ni hanyalah spam sahaja. Jangan sesekali bagi maklumat peribadi termasuk nama penuh. Ini cuma cara hackers nak dapatkan maklumat orang. :0

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza pernah terima berkaitan dengan minta derma.. konon-kononnya dia ada sakit kanser dan perlukan duit untuk rawatan dia.. terus aiza delete je.. bahaya kalau kita bagi maklumat peribadi kita pada mereka..

Cik Tieka said...

pernah dpt kat inbox FB.yg paling klako dia ngaku anak raja ke tu anak presiden yg kena smbunyi sbb ada org nak bunuh dia, pastu kalau sy bule bw dia masuk Malaysia, dia akan bagi dua aset yg dia ada..amboiii bnyak duit dia =_=.bnyk kali dah dpt..spam jer ni..

TelingaBulat said...

da byk da kes ni jd..jangan mudah tertipu..hanya orang bank yg berada di kaunter je berhak dapatkan pengenalan kite..yg lain xyah bg..sbb penipu ramai sgt skg ni

puteri airyn said...

Betul kata TB tu.. sekarang ni banyak sangat penipuan.. Habis songlap duit orang lain..

Tetamu Istimewa said...

Berhati-hatilah dengan emel begini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers