My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 16 February 2014

Mengapa Kita Perlu Makan Buah-Buahan?

Assalammualaikum..

Hai you all..sihat ke? Harap-harap sihatlah kan.. kalau taak sihat tu mesti you all tak jaga pemakanan atau kurang senaman ni.. Hehehe..

Kenapa kita perlu makan buah-buahan?? Sebagaimana yang kita tahu buah-buahan mengandungi pelbagai vitamin yang diperlukan oleh badan kita.. So, jom lihat gambar kat bawah ni.. Buah-buahan mana yang you all suka makan.. Kalau Erin, lebih suka buah anggur, strawberry dan nenas..Betik pun suka...

Kalau you all nak kulit cantik.. selalulah amal makan oren setiap hari yer..Kalau you all ni jenis malas bersenam jangan ambil pisang berlebihan.. sebab pisang boleh menggemukkan.. Jika you all ahli sukan memang digalakkan ambil pisang.. Haa.. mangga tu sedap kalau menyicah.. Tu untuk mangga yang putik lah kan.. kalau yang dah masak ranum sedap dimakan begitu saja.. Rupanya mangga ni lindungi kita dari terkena kanser..sama dengan strawberry..Bab strawberry ni Erin teruja sikit.. suka sangat dengan buah strawberry tu.. Tapi mahallah harganya..

Okaylah sekian perkongsian Erin untuk entri kali ni.. Jumpa di next entry yer..

9 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza suka makan pisang.. patut la badan aiza gemuk.. hihi.. kena kurangkan la lepas ni..

PeRdU cINta said...

Semua akak suka..lagi la buah rambutan..hehe..

mirza syazwina said...

miza suka makan kiwi!!
sedap..sekarang ni kalau g kedai asek nak beli kiwi je..
hehe :D

BUNDA said...

bunda suka makan mangga dan jambu batu....bunda tak suka strawberri...bukan sbb mahal...tapi memang tak suka...

Lieya Von Jay said...

hai kak erin. :) bila nak belanja saya makan buah?

sYiRa LoKMaN said...

singgah and follow sini ^_^

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

kebanyakan buah2 kat atas tue semua farah suka.. ;)

Yumida Huda said...

suka makan semua. sedap. buat jus tembikai pun sedap. yummmmm

Tetamu Istimewa said...

Banyak khasiatnya kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers