My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 24 February 2013

Bunga..Bunga KesukaanKu..

Firstly.. Bunga yang aku suka mesti lah Rose..
Rose tu orang putih panggil..
Orang melayu macam kita panggil bunga MAWAR..
Sebut sekali lagi.. MAWAR..
hehehe.. macam ajar budak-budak skolah plak kan..
Kejap nak upload picture bunga ni..


Haa.. Jeng..Jeng..ini lah bunga yang aku telah rakamkan dalam Handphone ku
Putih ada..jingga turqoise pun ada..
Haaa?? Jingga turqoise??
Ada ker warna macam tu..
Ada paa...tu dalam picture tuuu...
Ada lagiii.. sat naa..cek nak upload..

Haaa.. yang ni merah menyala..
Nak tahu tak.. setiap warna bunga mawar ni ada makna taw..
Nak tahu lebih lanjut lagi pasal bunga peberet aku ni..
Jom search kat tenet..
Bunga ni memang lambang kasih sayang..
Kalau si suami nak pujuk isteri elok lah bagi hadia bunga ni..
Sure lah isteri anda tu sejuk je hati dia yang sedang membara sebelum ni..
Cuba jangan tak cuba yeerrr...

Kalau warna merah- cinta yang mendalam (dlm lah sgt..hihi)
Kalau warna Putih - Cinta Sejati.. (Wah..i like it..!!)
Kalau merah jambu - Cinta Pertama (Adus lah..tepuk dahi kejap)
Kalau oren plak - Menunjukkan kesungguhan dalam percintaan.(Hihihihi..)
Kalau hijau - Tanda Kesetiaan (Tapi tak cantik lah rose hijaw.. sama warna dgn daun plak)

Itu je lah boleh ku tulis tentang bunga yang aku suka..
Terlalu suka sampai tak taw nak kata.. tapi ada lagi satu bunga yang ku suka..
Nak tahu keerrrr??? Bunga Melur...wangiiii....!!!

- SEKIAN -

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers