My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 23 April 2013

TerCaPai JuGaK HasRaT

Mesti u all terfikir kan..
Apalah tajuk entry aku ni..
Tercapai jugak hasrat..
Hasrat aku bulan lepas, bulan ni dan bulan-bulan seterusnya..

Sungguh ni nak tau hasrat aku tu..
Jeng jeng jeng..
Cer view picture kat bawah ni..

Tu dia aih..
Duit kot..
Dan  sememangnya duit..
Ha.. mana aku dapat duit..
Laa..kan aku dah keja..mesti la dapat gaji..
Walaupun gaji ciput saja..Tapi bulan ni aku dapat saving..
Nak tau ke aku saving berapa ringgit sebulan..
tak banyak.. RM500 je..
Ye lah untuk luar jangka kan..

U all pun kena lah menabung untuk masa depan..
Benda yang tak perlu tu u all tak payah ler beli..
Nanti membazir..
Aku sekarang just beli barang keperluan saja
yang tak penting tu next time pun boleh beli..
Yang penting..tengok je duit dalam akaun bank..Wow..!!


Jika sebulan aku saving RM500 x 12 bulan = RM6000
Haa RM6K?? tu baru setahun..
RM6K tu tolak pulak RM1K untuk servise dan insurans kereta..
Balance RM5K..
RM5K x 5 tahun = RM25K
Wah.. banyak jugak yer..
Tapi gaji aku yearly dok naik..
Saving pun mesti meningkat jugakkan..

Kesimpulannya.. Kurangkan perbelanjaan anda 
dan
Tingkatkan simpanan anda

Duit KWSP pun tak terusik..Aset gak tu..
Life Insurans pun aku ambik..
Kiranya aku mesti merancang betul kehidupanku..

Kesimpulannya kurangkan hutang tingkatkan aset..
Lepas ni mau beli rumah yer...RUMAH..!!!!
Aset terpenting dalam hidupku..
Tanah ladang kelapa sawit my parent tok sah ganggu sbb tu bukan milik aku..
Aku nak ada harta sendiri..Menggunakan titik peluh sendiri..
Bukan menumpang hak parent k..

-Sekian-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers