My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 11 October 2013

Yang Mana Lebih Betul?

Assalammualaikum..

Hai you all..
Sebenarnya dah lama Erin simpan perkara ni di benak fikiran..
Cuma belum terluah di paparan blog ni..
You all pernah terfikir tak macam apa yang sedang Erin fikirkan..??


Trafic light dipanggil sebagai lampu isyarat?
Bukan signal light ke baru boleh sebut lampu isyarat?

Setiap kali kereta Erin menyusuri jalan raya dan bertembung dengan beberapa buah lampu isyarat..
Setiap kali itulah Erin akan terfikir perkara yang sama..

Trafic light tu bukankah lampu trafik atau lampu lalu lintas..??

9 comments:

Aku Penghibur said...

hehehehe mana-mana boleh ..tapi biasanya lampu isyaratlah :)

Cik Mun said...

hehehe..xpernah pulak mun terpikir

blogger lelaki said...

ntah la tka pernah fikir..cuma kadang2 terfikir bila la nak hijau ni....hahaha

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak pernah pula aiza terfikir..

pha is said...

kalau trafic light kita panggil lam[u isyarat, lampu signal kiri-kanan tu kita panggil apa yer..? hehehe

wanariahamiza said...

Haha! Kalau semua perkataan English nak diMelayukan, memang macam-macam bunyi pelik akan terhasil. Kadang-kadang tak logik. Hehe.

sha (chirp chirp) said...

huhu. sha tak pernah terfikir pulak. sape yg cipta nama ni eh. huhu

Ida Syuhada said...

Hahaha Ida gelak dulu ya Kak Erin sebab Ida pun pernah gak fikir macam Kak Erin. entah la yerkk

mirza syazwina said...

hahaa,mirza pun tak pernah terpikir sebab tak pernah bawak kete.duk dlam kereta benrangan je kejenya,hahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers