My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Tuesday, 4 June 2013

Pendaki Kinabalu Berusia 5 Tahun



Ni lah budak yang berumur 5 tahun yang mendaki Gunung Kinabalu sampai ke puncak tu..
Ingat lagi aku time tu.. Dekat Panar Laban..

Mama : (Sambil baring atas katil dengan berselimutkan sleepingbeg) Erin, kita tak payah mendaki lah yer.. Kita stay sini je.. sebab kena daki gunung batu.. mama risau lah.. hang kan kecik lagi..
Aku : Hmm.. okay.. (Sambil kaki geletaq nak turun katil..sebab nak tengok para pendaki lain sibuk pekemaskan diri)
- So, aku pastikan mama dah tidur nyenyak, aku pun turun dari katil lalu keluaq..

Di loby Panar Laban House..

Peserta X : Erin tak nak ikut kami mendaki ker??
Aku : (Buat muka chom) Nak.. Tapi mama tak mau naik.. Huhuhu..
Peserta X : Rugi ooo erin tak naik atas tu.. best tau..(Saja dia ni perangat aku yang sekecil 5 tahun)
Aku : Jap ek.. Tunggu tau..(Terus berlari ke bilik dan pasang baju mendaki)
- Rupanya mama perasan aku dok salin baju nak p mendaki-

Mama : Hang tak payah sibuk nak naik lah gunung tu.. Bahaya tau dak..
Aku : Nak naik jugak.. (Aku dah mula buat pala..So, nak tak nak mama terpaksa akur dengan kehendak aku.. Gara-gara anak kecik ni punya pasai)  *jgn jadi ketegaq macam aku noh..hehe

Last-last sampai gak aku ke puncak itu.. Wah sejuk bangat sih..
Mama pulak sampai sekerat jalan je.. sebab dah tak boleh nak teruskan pendakian..
Alhamdulillah aku dapat sijil penuh mendaki gunung kinabalu..
xcited lebih kot.. Hehehe.. pendaki termuda..seusia 5 tahun kot...(Aku sorang saja)

1 comment:

Syafiq Kamaruddin said...

wahhh ohsemm.. boleh kata budak kecik ni gilaaa hehehe xD.. bestnya dapat naik gunung kinabalu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers