My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 6 June 2013

Moi Londoy



Haa....Adabi menyelerakan adabi menyelerakan..
(Apa daaa adabi plak ni? ...Kikiki)

Ampa semua tau dak? Ni apa??
Tu tajuk entri ni pun ada..Moi Londoy.. Sebut betul-betul..LONDOY..
Bukan London yer...(London tu nama negeri..oversea...)

Nak habaq kat hang ni.. Sedap Baq Hang..(Tu dia aih..bila loqhat utaqa sudah terkeluaq..)
Moi ni nampak simple..yang sedapnya sebab ada telur londoy tu..(telur rebus separuh masah lah..)
 Lebih kurang macam ampa dok makan KCK kat kopitiam tu lah.. Tapi KCK tu roti..

Apa?? Ampa tak tau apa itu KCK?? Okay la ni gak ampa p Kopitiam kat UKIR MALL tu.. mintak lah KCK.. Dok sat.. Sat g dia buk mai noh..

Senang saja nak buat MOI LONDOY ni..Apa yang ampa perlukan ialah...

1 mangkuk Moi kosong..
Sedikit lada sulah..
Sesudu kecil kicap..
Hirisan daun sup dan daun bawang..
Bawang goreng...
Telur separuh masak..

Taraaaaaa...siap lah MOI LONDOY ampa..
Pastu makan seperti biasa..(Kot mulut yer..Kikiki)

p/s : Sorry lah noh bahasa kasaq skit.. orang utaqa memang la gu ni...Cek ni orang utaqa..so???

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers