My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 15 September 2013

Sajak : Hilang Segala

Assalammualaikum

Terkasima aku menghadapi natijahNya
Terlopong aku mendengar bisikanNya
Terkedang aku menerima lamaranNya
Terbutang mataku melihat kelamnya dunia

Bukan aku menidak jika hijab sudah terbuka
Bukan takut aku hadapi kelak hilangnya dunia
Bukan aku ingin berlari dari apa yang telah nyata
Bukan aku dan bukan aku yang tentu segalanya

Ku terima takdir yang aku pergi jua
Pergi mengadap Maha Pencipta
Jika nyawa pinjaman semata-mata
Apa diperuntuk adalah amalan di dunia

p/s : Semoga sajak / puisi ini mampu menyedarkan kita bahawa siapalah kita hanya pengembara dunia yang perlu menanti bila-bila masa dipanggil mengadapNya.. Mampukah kita menjadi seperti yang dikehendaki. Diwujudkan dalam suci dan dikembalikan juga dalam suci meskipun hidup di dunia yang penuh warna-warni.. Sekian..

Karya : Puteri Airyn Sept 2013

6 comments:

Akmal Halim said...

a really good reminder :)

Tetamu Istimewa said...

Dah rajin menulis puisi ya.

puteri airyn said...

Hehe.. Jika ada idea.. Kak Erin tulislah sajak..minat juga menulis sajak @ puisi ni.. Tapi tak pandai sangat.. Huhu..

Ida Syuhada said...

Dalam maksudnya... terkesima Ida membacanya... Pada awalnya masa Ida baca di dashboard, Ida sangkakan ada orang nak melamar Kak Erin... rupanya maksudnya lebih dalam dari itu...ketentuan Ilahi...

puteri airyn said...

Lamaran terakhir kita lah Ida.. Semua akan menuju ke destinasi yang sama..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sangat mendalam maksudnya.. semoga kita dikembalikan dalam keadaan yang baik juga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers