My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Friday, 20 September 2013

Homemade Drinking Yogurt

Assalammualaikum..


Wah senang je ni nak buat minuman yogurt yang berperisa.. Kalau beli kat kedai ni mahal kot RM 4+++
Kalau buat kat rumah just beli plain yogurt yang berharga RM1.20 sahaja. Lepas tu beli je kordial atau guna saja kordial yang sedia ada di rumah you all tu..

Bahan-bahannya ialah :

3 sudu besar natural yogurt
Segelas air kosong yang sejuk
3 sudu besar kordial oren atau apa-apa perisa

Cara-caranya :

Masukan 3 sudu besar kordial dan 3 sudu besar natural yogurt ke dalam  segelas air kosong yang sejuk.
Kacau sehingga sebati
Kemudian bolehlah diminum..

Haa..amacam senang tak?? Murah, senang, mudah, sedap dan berkhasiat..
Jomlah cuba..


4 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

betul tu erin.. murah, sedap dan menjimatkan..

Aku Penghibur said...

aahh buat sendiri lagi senang ..dan murah :)

Tinta Lana said...

Salam.

Memang pun..kalau beli mmg mahal..minuman yogurt yg salunya botol mesti berlekuk2 kan. hehehe

Standard RM4 lebih..kalau ada sales pun or ikut jenama..dpt la RM3++..

Tetamu Istimewa said...

Tak pernah cuba lagi. Ok kot, kalau tak sakit perut makan yogurt dengan sunkuit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers