My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 9 June 2013

I LoVe CooKinG




When i said that i love cooking..
I knew.. May be u r shock??

Ramai yang ingat Erin ni tak reti masak..
Ye lah.. Kat rumah memang jarang sangat nak masak memasak ni.. sebab Mama pun masak..
Nanti makanan banyak.. Jadi membazir pulak kan..
So decide..Biar Mama sorang je masak.. Erin just tolong potong and hiris apa yang patut..

Tapi bila sesekali Erin masak..
Sure Mama and Adik cakap macam ni..

"Wah tak sangka lah Hang ni pandai masak.. tapi malas nak masak.."

Hehehe..Ye lah secret resepi kan..

Kadang-kadang adik tanya..

"Kak Erin buh apa eh dalam nasi goreng tu.. Sedap sungguh aih.."

Hehe..Ikhlas ke puji tu dik..?? Tapi may be jugak lah kan..
Erin just senyum je..Dalam hati tu bangga ar.. 
(Riyak itu tak bagus..Cepat-cepat istifar dan ingat Allah)

Antara dishes yang Erin suka masak ialah..

1. Singgang ikan (Tak kisah lah ikan apa pun)

2. Masak Kicap (Tak kisahlah ikan / Daging / Ayam)

3. Spagetti bersama sos daging cincang

4. Nasi goreng scramble egg with onion

5. Nasi goreng cili padi.

6. nasi goreng kampung

7. Sambal Tumis Udang.

8. Kuih Samosa (Selalu je buat.. sebab family suka makan)

9. Sotong Masak Kunyit

10. Sayur Kangkung Belacan

(Banyak lagi and tak larat nak senarai)

*** Teringat zaman UUM dulu.. Erin lah yang selalu buat nasi goreng untuk kawan-kawan sebab dekat bilik Erin ada rice cooker.. Nasi lebih buat nasi goreng untuk depa yang study sampai tengah-tengah malam.. Miss You all.. Always remember our memories.. Tambah-tambah time bangun sahur and masak sardin, goreng telur dadar and masak kicap ayam.. Semua tu kita masak guna rice cooker je..
Rice cooker tu dah jadi macam periuk serbaguna pulak kan..Alhamdulillah.. Tamat je study.. rice cooker Erin tu pun rosak.. Huhuhu..Kenangan tinggal kenangan ***

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers