My LuvLy Followers

Status Terkini :

Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 13 June 2013

My WoRK & My JoB

Today memang moody habis sebab tadi terbangun lewat.. Pukul 7 kot..Waaaa....Baju tak iron lagi.. O.M.G...!! O.M.G...!!
Pukul 7.30 pagi..Okay siap-siap nak drive ke Office..
Uuhhh moody lagi..!! JEM..pulak dah..Why lah kereta banyak sangat ni haaa...
Okay okay.. cool down..cool down..

U know..Today i must be attend KIK meeting.. Huhuhu..
As a secretary.. That's important to me to prapare anything else for KIK meeting..
Ha.. tu belum jadi leader lagi tu..

Sampai je office.. Teng teng...mesin punch card bersedia meletak kan dakwat merah..
Aik..selalu hitam je.. Apsal hari ni merah??
OooHHH..Dah pukul 8.02 pagi rupa nye..
Okay dah lewat 2 minit..

Masuk office..Prepare mana yang patut..
Tepat 8.30 pagi.. Go to meeting room..
Tetiba je.. Apsal gelap ni..Huhu.. depa habaq pulak dah kata bos-bos semua pi Badminton tournament..
Really!!! (shock kejap)
Horey.. tak jadi meeting.. La setiausaha pulak yang over..
Tanpa buang masa terus ke Cafe nak beli breakfast..
Tet..tet..tet.. Handphone berbunyi..
"Hello Erin.. Meeting tak jadi ka hari ni.. JS dah tunggu kat meeting room..dengan beberapa orang ahli lain"
O.M.G...O.M.G...!!
Cepat-cepat je Erin membayar breakfast tu..Just tapau je lah...Nescafe ais pun tak sempat nak ambil..
So, before naik office, sempat pesan pada Kartini minta dia bawakan Nescafe ais tu ke office..
Memang rush betul naik tangga tu..berlari-lari anak kot..

Letak je makanan yang ditapau tadi tu di atas meja.. Then pick up fail meeting..
Masuk je meeting room.. JS dan beberapa ahli dah tunggu..
Huhu.. U all tunggu I ke??
Hahaha.. sepatutnya setiausaha lah yang kena datang awal time meeting ni..
So, akibat kesilapan teknikal tadi.. Erin dengar kata bos-bos semuanya ada badminton tournament..
Bilik meeting pun gelap je.. So, ingat tak da meeting lah..
Nasib lah si Noorul call tadi.. Kalau tidak memang ingat tak jadi dah..

Moral kat sini.. Kita sebagai setiausaha kumpulan mestilah ambik action apa-apa tentang meeting tu.. 
Jangan lupa mention kat semua ahli jika tidak jadi meeting..Dan lagi satu.. kenapalah Erin boleh lupa nak rujuk or call group leader.. tanya tentang meeting tu..
Tak pa.. Ini lah pengalaman.. sekali silap.. Kedepan perlu ambik action dah..
Tak boleh jadi shy shy girl dah bila time kerja ni..

Okay full stop..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers