My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Sunday, 9 June 2013

Siapakah Dia?


Okay before tidur.. Erin nak tulis lagi satu entri..

"Along !!! tu tengok adik-adik ni..Jangan biarkan diorang main bersepah-sepah kat rumah..Jaga adik-adik tu..Mak nak pergi kerja dah." Suara Emak berkumandang memberikan arahan..

A.L.O.N.G

Ha...Kepada hampa-hampa semua yang bergelar anak sulung..
Mesti pernah terima arahan dari mak hampa yang berbunyi macam dialog di atas tu kan??

Tugas sebagai anak sulung memang berat.. Tambahan yang mempunyai ramai adik beradik..
Jenuh lah nak menjaga kan??
Macam Erin ni pun anak sulung jugak..Tanggungjawab memang besar..
Tapi bab nak jaga adik tak lah teruk sebab Erin ada seorang saja Adik..

Selalu saja Erin dok tinjau sikap anak-anak sulung ni..
Nak kata jadi anak sulung ni boleh jadi anak emas.. Memang tak lah..
Selalu kena tempit dengan mak ayah adalah..
Kesiankan..

Dah nama pun anak sulung.. Jika mak dan ayah tak ada di rumah..
Siapa lagi yang memainkan peranan menjaga seisi rumah dan adik-adik..??
Sure lah kami-kami yang bergelar anak sulung ni..

Okay..bab perwatakan anak sulung ni..
Erin dok tinjau-tinjau.. dan dok buat research.. semuanya hampir sama saja..
Haa.. nak tau sikap anak sulung ni macam mana??

Firstly..Ialah pendiam..sometime cakap banyak dan suka beri arahan..
(Sebab dah terbiasa dengan arahan mak ayah.. bila mak ayah tak ada di rumah.. Dia perasan dia lah ketua keluarga..Hehe)

Yang ke-2..Kuat berahsia..Huis.. memang pun.. Bila mak ayah tanya.. semuanya dia tak tahu..
(Padahal dia tahu..Ini disebabkan dia malas bercakap.. bila salah cakap nanti mak ayah bebelkan dia)

Yang ke-3.. Anak sulung ni..Kaki usik.. Kalau sehari tak usik adik-adiknya..
Memang tak lengkap lah kehidupannya..
Bila adik tu dah nangis merenget-renget.. baru dia puas hati..
(Jahat punya abang and kakak ni)

Yang ke-4..Apa-apa keistimewaan..Kalau boleh biarlah dia yang dapat dulu..
Yang balance tu baru bagi kat adik-adik..
(Apa punya tur lah..Baget bagus..Hehe)

Yang Ke-5.. Suka nasihatkan adik-adik..
(Macam-macam nasihat dia nak bebelkan..Last-last adik-adik ambil kapas tutup telinga..Sebab malas dengar)

Yang Ke-6..
U all fikir sendiri lah.. Erin dah nak tidur ni..Esok kerja pulak.. Huhuhu..

- GOOD NITE, SLEEP TIGHT AND SWEET DREAMS -

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers