My LuvLy Followers

Status Terkini :

Hai sahabat blogger sekelian.. Erin nak perkenalkan blog kawan Erin.. jom jadi follower kak ni.. http://daripenaseorangummi.blogspot.com


Banyak entri-entri bermanfaat telah Erin tulis dan simpan di draf blog ni.. Cuma Erin akan terbitkan satu persatu dari masa ke semasa.. Tak boleh terbitkan sekali gus.. Sebab risau you all tak sempat baca jika Erin terbitkan terlalu banyak entri dalam satu masa.. Apa pun thanks sangat kepada you all yang sudi baca dan komen di blog puteriairyn ni.. Tanpa you all, blog ini akan suram dan sepi ibarat Erin berbicara sendirian.. Betul tak you all yang dikasihi sekelian?? ^_^

Thursday, 26 September 2013

Hikmah Bersabar

Assalammualaikum


Setiap kita harus punyai sikap sabar
Sabar itu pahit tapi akhirnya manis
Sabar itu pengubat jiwa
Pahit-pahit ubat, akhirnya menyembuhkan

Jalan paling mudah untuk pupukkan sifat sabar ini ialah dengan beristifar
Beristifar mengingati Allah
InsyaAllah semuanya akan menjadi mudah senang dan tenang..
Bersabarlah duhai sayang..

9 comments:

Shark Kay said...

amin...
stakat ni mampu sabar lg..
xdek guna marah2 nie.

puteri airyn said...

betul tu shark.. sabar itu tinggi ganjaran pahalanya kan..

TelingaBulat said...

amin,mudah-mudahan ;)

Nory Zoulkefle said...

betul tu...banyak ganjaran bila bersabar ni kan...

Tetamu Istimewa said...

Alhamdulillah. Terima kasih Kak Erin yang mengingatkan.

Aku Penghibur said...

insyaAllah acik bersabar selagi termampu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

insya-Allah erin.. aiza ni jenis kurang sabar, terima kasih mengingatkan..

Nira said...

Insyaallah..sbar itu indah..sbar itu mguatkan & sbar itu menenangkan :)

pha is said...

sabar.. ujian yg mudah untuk dilafazkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular

Hello Kitty Winking Pointer

Google+ Followers